Persoonlijk

Ik ben Mirjam Marijs, geboren en opgegroeid in  het Zeeuwse dorpje Hoedekenskerke. Na mijn diploma van de opleiding SPW-4, heb ik ervaring opgedaan als aupair, PGB'er en gastouder in diverse gezinnen in Nederland. Tussendoor ben ik 3 maanden  in een gezin in Amerika geweest en heb ik 3 maanden vrijwilligerswerk gedaan in Oekraïne met Roma-kinderen.

Oekraïne

In de jaren na mijn terugkomst uit Oekraïne, heb ik het land niet los kunnen laten. Het is een arm land met zoveel zorgen. Er is veel corruptie, wantrouwen en armoede. Veel dingen zijn slecht geregeld en de kwetsbare groepen hebben hier het meeste last van. Ik wilde al die tijd erg graag terug voor een langere periode, maar ik wilde dat niet zomaar op eigen initiatief  doen. Ik ben ervan overtuigd dat de Heere weet wat goed voor ons is en dat onze eerste taak ligt in het land waar we geboren zijn. Daarom heb ik biddend gezocht waar mijn plekje was en waar mijn taak ligt. De onrust bleef. In Oekraïne zijn kinderen die aan hun lot overgelaten worden. Nadat ik weer opnieuw in contact kwam met de Stichting Children's Relief (waarmee ik in contact was gekomen tijdens mijn eerste verblijf in Oekraïne) ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat hier toch een taak voor mij lag. Voor hoelang weet ik niet, maar dat geeft ook niet.

Ziekenhuis Vinogradiv

Inmiddels ben ik vanaf 13 augustus 2018 werkzaam als vrijwilliger op de kinderafdeling in het ziekenhuis in Vinogradiv.  Hier liggen baby’tjes en kleine kinderen die achtergelaten zijn door hun ouders. Sommige kinderen hebben medische klachten, zoals een handicap, hartproblemen of het FAS-syndroom. Maar ook liggen er kinderen die gewoon gezond zijn. De meesten lopen erg achter in hun ontwikkeling, doordat hen niet aangeboden wordt wat ze nodig hebben. Sommigen zijn te klein, ze komen niet buiten, gaan zelden in bad, leren niet lopen omdat ze 24 uur per dag in hun bedje liggen en ze leren niet praten omdat ze dat van niemand kunnen leren. Hun eigen moeder kan of wil hen geen liefde geven en de zusters hebben andere taken. Samen met Marianne (Nederlandse college) en wat mensen van een Hongaarse stichting mogen we de kinderen liefde en aandacht geven. Ze genieten er erg van als we hen meenemen naar de speelkamer. Hier kunnen ze heerlijk spelen, worden ze gewassen en geknuffeld. Het is zo mooi om deze kindertjes steeds blijer te zien worden en hen te zien ontwikkelen! We zien dat deze kinderen zo hard liefde nodig hebben en we zijn dankbaar dat we een klein schakeltje in hun leven mogen zijn op het moment dat ze juist zo kwetsbaar zijn!

Gebed

Ons gebed is of de Heere in deze kleine kinderharten wil wonen en hen wil laten zien dat ze bij Hem wél welkom zijn (Markus 10). Ook is de zegen van de Heere belangrijk voor ons werk en is ons gebed of de Heere dit kleine poosje liefde dat ze krijgen wil zegenen, zodat ze er in hun verdere leven profijt van hebben. Bidt u mee?