Aangekomen!

Gepubliceerd op 9 augustus 2018 om 11:00

Ha iedereen,

In eerste instantie was het de bedoeling om maandag 6 augustus te vertrekken naar Oekraïne. Maar omdat het huisje wat ik zou gaan huren in Vinogradiv op het laatste moment ineens niet meer verhuurd werd, ging het allemaal een beetje anders. Toen hebben we besloten om een dag later te vertrekken, zodat ik voor de voorbereidingen wat meer tijd had en we een dag minder ergens tijdelijk hoefden te verblijven. We mogen deze dagen van Busvervoer Van Damme een 9 persoonsbus gebruiken waar we heel blij mee zijn! 5 stoelen zijn eruit gehaald, zodat we hem helemaal vol konden laden met spullen. Bedankt voor alle goede wensen en meeleven voordat we vertrokken! 

De reis

Uiteindelijk zijn we dinsdag 7 augustus om 11 uur vertrokken (nadat ik afscheid had genomen van mijn familie, Eritreese familie/vrienden en nadat de rechter voorlamp van onze huurbus bij de autogarage vervangen was). We waren met z'n drieën (vriendin Erika en haar vriend Rik-Wim wilden me brengen en blijven gezellig de eerste dagen), zodat we om de paar uur konden wisselen met rijden. We zijn de reis begonnen gezellig met z'n drieën van voren. We hadden afgesproken dat we verder op de reis om de beurt zouden rijden, op tijd zouden stoppen en dat er ieder geval 2 tegelijk wakker zouden blijven. Om 11.25 reden we België binnen, 11.55 passeerden we de grens van Nederland weer en reden we Limburg binnen, om 13.10 reden we Duitsland binnen en om 22.20 waren we in Oostenrijk. Hier moesten we een vinget kopen om in Hongarije te mogen rijden.  In Duitsland en Oostenrijk was het best pittig om te rijden, de bus had moeite om de bergen op te komen en we hadden een bui onderweg met onweer en erg veel regen. Jammer genoeg was het donker, zodat we de omgeving niet goed hebben kunnen zien. Om 2.15 reden we Hongarije binnen. Het was mooi om de zon in dit land zo vroeg in de morgen op te zien komen. We reden toen in de buurt van Budapest. We gingen ervanuit dat we om Budapest heen moesten, maar we werden door Google Maps midden door de stad gestuurd.. Dat was we even goed opletten met een wat grotere auto dan je gewend bent. Gelukkig was het nog niet zo druk, maar we waren blij dat we weer de stad uit reden. Om 9.15 kwamen we aan bij de Hongaarse grens. Gelukkig deed de douane niet moeilijk en konden we door naar de Oekraïense grens. We hielden ons hart vast, want we wisten dat ze moeilijk konden doen over de spullen die we mee hadden genomen en over de bus, omdat wij niet de eigenaar zijn. Maar gelukkig viel het alles mee en waren we om 10.20 eindelijk aangekomen in mijn nieuwe thuisland. Vanaf een nabijgelegen tankstation zijn we door Sanyi (onze contactpersoon) begeleid naar het huis van Jorien in Beregovo. Hier hebben we even uitgerust, boodschappen gedaan en om 3 uur konden we terecht in het huis waar we tot maandag konden verblijven. Na hier heerlijk te hebben gedoucht, hebben de Nederlandse meiden die hier al in het ziekenhuis werken ons meegenomen om in de stad pizza te eten. We zijn deze woensdag vroeg gaan slapen, want we hadden nog wat in te halen;-).  We zijn erg verwonderd dat het allemaal zo voorspoedig is gegaan, er had genoeg onderweg en bij de grens kunnen gebeuren, maar de Heere heeft ons bewaard en hier veilig gebracht! 

Over de andere dagen schrijf in jullie later.. Willen jullie bidden of er een huisje gevonden mag worden waar ik me thuis zal gaan voelen? 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Evalien
6 jaar geleden

Fijn mir en de rest. Gelukkig veilig aangekomen.we zullen zeker voor je bidden.geniet ervan.