Bestaat er mooier werk??

Gepubliceerd op 11 november 2020 om 22:55

Eigen wereldje

We werken inmiddels al een aantal weken op de groep met gehandicapte kinderen in het kindertehuis. En wat is het nu duidelijk geworden hoe hard deze kinderen liefde nodig hebben! Als we in het begin nog dachten dat onze hulp misschien niet nodig was, zijn we daar wel van terug gekomen.  Ook voor kinderen met een beperking is het niet gezond om een hele dag tussen de ‘tralies’ in bed te liggen, zonder speelgoed. Qua leeftijd zitten ze tussen de bijna 2 en bijna 5 jaar. Hoe kunnen deze kinderen zich ontwikkelen en leren lopen, als ze een hele dag nog geen 2 vierkante meter hebben om zich te bewegen!? Sommige kinderen hebben er geen idee van hoe je kunt communiceren en leven helemaal in een eigen wereldje. Ze hebben bepaalde tics/gewoontes ontwikkeld om zichzelf te troosten en bezig te houden en maken nauwelijks contact.

 

Veranderingen

Inmiddels werken we 4 dagen in de week op deze groep en kennen de kinderen ons. Ze zijn blij als we binnen komen en laten dit merken door vreugde kreetjes te uiten, handjes naar ons uit te strekken of door te huilen dat ze eruit willen. We nemen de kinderen in groepjes mee naar een ‘speelkamer’ en proberen hen te stimuleren door met hen te spelen. We proberen de kinderen ook zoveel mogelijk te laten wennen aan lichamelijk contact. Sommigen van de kinderen vinden dat nog een beetje eng, maar we zien dat inmiddels de meeste kinderen ervan genieten en er soms ook zelf om vragen. Dat is echt heel mooi om te zien! Ze maken steeds meer contact en zien de lol van spelen steeds meer in, wat erg goed is voor hun ontwikkeling! Met de kinderen die nog niet kunnen zitten, oefenen we en we zien binnen deze paar weken al verbeteringen. 1 van de meisjes kan nu sinds een paar dagen lopen dankzij het dagelijks oefenen met mijn collega en ze erg trots op zichzelf! 1 van de jongens (hij is bijna 5 jaar) gaat steeds meer klanken zeggen en het lijkt erop dat hij er ook echt iets mee bedoelt! Wat zou het mooi zijn als deze kinderen leren praten, zodat ze zichzelf duidelijk kunnen maken! We zijn blij met deze resultaten en dankbaar dat we dit mooie werk mogen doen! We zijn zo afhankelijk van de zegen van de Heere!

 

In de steek

Bidt u voor ons en de kinderen? En financiële steun is erg hard nodig! We kunnen deze kinderen toch niet ook/weer in de steek laten!? Onder het kopje ‘Sponsoren’ vindt u meer informatie over hoe u mee kunt helpen om deze kinderen een betere toekomst te bieden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.