Nieuwe plannen!!

Gepubliceerd op 14 augustus 2020 om 12:23

Quarantaine

Als ik mijn laatste blog lees, zie ik dat er de achterliggende tijd ontzettend veel is veranderd! Hoog tijd om weer eens wat te schrijven!

Wat nog wel hetzelfde is, is de quarantaine. Het aantal corona-besmettingen is in Oekraïne nog erg hoog en ze bereiken iedere keer weer een nieuw record. De ziekenhuizen en kindertehuizen zijn nog steeds gesloten voor bezoekers en vrijwilligers, waardoor wij ons werk met de kinderen nog niet op hebben kunnen pakken. Wel houden we contact met het ziekenhuis en brengen we met regelmaat voeding voor een jongetje die dat hard nodig heeft.

Kindertehuis

Vorige keer schreef ik dat we moesten nadenken over onze toekomst. En daar is nieuws over! We hopen na de quarantaine in het kindertehuis te gaan werken waar veel van onze kinderen de afgelopen jaren heen zijn gebracht. We kennen een aantal kinderen die daar wonen die speciale zorg nodig hebben en dat nu echt tekort komen. We hopen hen te gaan begeleiden en kindgerichte aandacht en zorg te geven. En vooral heel veel liefde!

Voorbereiding

Omdat we nu veel tijd thuis doorbrengen, hebben we de mogelijkheid om ons op dit werk voor te bereiden. We onderzoeken onderwerpen die van pas komen zoals Hechtingsproblemen, Fysiotherapeutische oefeningen, Hartproblemen enz. en proberen ons te richten op het leren van de Oekraïense taal. Ook administratieve taken als het bijhouden van de website en sponsorwerving zijn nu een groot deel van de bezigheden, zodat we ons straks vooral met de kinderen bezig te kunnen houden als het zover is!

Verhuizing en overgang naar Stichting Kimon

Omdat het kindertehuis in een andere stad (Svaliava) ligt, op 1 uur en 3 kwartier van Vinogradiv, moesten we verhuizen. Dit hebben we de achterliggende periode gedaan en inmiddels zijn Marianne en ik al aardig gewend in onze nieuwe huisjes. Nu hopen we hier ook nieuwe mensen te leren kennen, al is dat in deze tijd niet eenvoudig.

De mensen die mijn website nauwlettend in de gaten houden is het misschien wel opgevallen dat ik een ander logo heb toegevoegd. Dat klopt, ons werk in het kindertehuis hopen we samen met de Stichting Kimon te gaan doen. Op dit moment zitten we dan ook in de overgang naar deze nieuwe Stichting, ook dat kost even tijd en werk. Maar we vinden het fijn om samen met Stichting Kimon deze nieuwe belangrijke stap te maken.

Bidden

Nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte. Ik wil jullie vragen om voor ons te bidden. Het is geen makkelijke tijd. We missen de kinderen en hunkeren ernaar om hen weer de liefde en aandacht te geven die ze de afgelopen 5 maanden hebben moeten missen. Als je aan kindertjes van een half jaar tot een jaar denkt die al 5 maanden niet liefdevol zijn aangeraakt en geknuffeld en maar onafgebroken in bed liggen, dan breekt je hart toch?! Gelukkig weten we dat de Heere hen ziet en hun eenzaamheid weg kan nemen! Bidden jullie ook voor hen!?

Help je mee?

We zijn dringend op zoek naar mensen die dit werk financieel willen steunen, zodat ik hier kan blijven om het werk met deze kindjes te kunnen blijven doen. Met heel veel ‘beetjes’ komen we er ook! Kijk onder het kopje Sponsoren op de website of gebruik 1 van de doneerknoppen. Dankuwel!

Reactie plaatsen

Reacties

Pim
3 jaar geleden

Hej Mir,
Wat goed om over je plannen te lezen.
Complimenten voor de mooie website! Echt heel fris en duidelijk opgezet.
We bidden voor je.

Uit Ethiopië