Coronatijd en de toekomst

Gepubliceerd op 14 april 2020 om 18:11

Bijzondere tijd
In Nederland is het nu een bijzondere tijd. Kinderen kunnen niet naar school, volwassenen moeten zoveel mogelijk thuiswerken en er worden zo weinig mogelijk bezoeken afgelegd. De maatregelen tegen het coronavirus hebben een grote impact op het normale leven van ieder mens. Ook waren de Paasdagen anders het afgelopen weekend. Toch blijft gelukkig de boodschap hetzelfde: Mattheus 28:6: ‘Hij is hier niet; want Hij is opgestaan, gelijk Hij gezegd heeft!’

Oekraïne
De maatregelen gaan ook Oekraïne niet voorbij. De scholen zijn al een maand dicht, op openbare plaatsen moeten mondkapjes gedragen worden en met meer dan 2 personen over straat lopen is strafbaar. Inmiddels zijn er een aantal coronapatiënten opgenomen op de infectieafdeling waar wij ook iedere middag werkten.
Ook voor ons heeft deze crisis gevolgen. We kunnen al 4 weken niet meer voor de kinderen zorgen, omdat onze organisatie het niet veilig voor ons vindt en omdat het ziekenhuis de kinderen zo goed mogelijk af wil schermen voor onnodige contacten. Ook kunnen we niet naar NL, omdat de grenzen van Oekraïne en de landen om ons heen gesloten zijn. We zitten dus noodgedwongen thuis en proberen onszelf nuttig te maken in en om het huis. We hebben zo weinig mogelijk contact met andere mensen, maar Marianne en ik zien elkaar wel regelmatig, zodat we er voor elkaar kunnen zijn. We missen de kinderen en hopen dat we snel weer op een veilige manier het werk op mogen pakken waar we zo van houden: de kinderen de liefde geven die ze zo hard nodig hebben! Gelukkig kunnen we nog wel wat contact houden met een aantal mensen uit het ziekenhuis, zodat we van het welzijn van ‘onze’ kinderen op de hoogte kunnen blijven. We hebben gehoord dat er verschillende kinderen naar huis zijn gegaan en naar het kindertehuis zijn gebracht. Van hen hebben we geen afscheid kunnen nemen, dat is wel moeilijk. Willen jullie bidden voor bescherming van ons en de kinderen?

Toekomst
We weten niet hoelang dit gaat duren. Ook weten we natuurlijk niet hoeveel kinderen er nog in het ziekenhuis zullen liggen op het moment dat we weer mogen gaan werken. Omdat deze coronatijd samenvalt met de nieuwe regels die in Oekraïne per 1 april zijn ingegaan, is de toekomst best onzeker. De nieuwe regels hebben gevolgen voor de manier van opvang en aanpak van deze kwetsbare groep kinderen. Dit betekent voor ons dat we ons moeten oriënteren op andere mogelijkheden in de toekomst. We hebben nu veel tijd om na te denken en dingen uit te zoeken en daar maken we ook gebruik van, al worden sommige dingen bemoeilijkt door de maatregelen van afstand houden. We hopen dat we binnenkort meer duidelijkheid hebben over hoe we verder kunnen gaan en dat we jullie daarvan op de hoogte kunnen brengen!
Bidden jullie mee om duidelijkheid? Alleen de Heere weet en kan duidelijk maken waar Hij ons hebben wil. Maar denken jullie daarbij ook aan de kinderen? Ook zij hebben veel gebed nodig: dat de overheid en de mensen die voor hen verantwoordelijk zijn, beslissingen mogen nemen die goed zijn voor het welzijn van de kinderen.

Tuin
In deze tijd is het goed om een hobby te hebben die ook nut heeft en voldoening geeft. Bij mij is dat vooral het werken in de tuin geworden. Ik wilde dit jaar een iets grotere groentetuin dan vorig jaar, dat betekent dat ik eerst een groot stuk om moest spitten en van gras en onkruid moest ontdoen. Dit heb ik de afgelopen tijd gedaan, zodat ik nu kan gaan zaaien. Ook aan de druivenstruik kun je goed zien dat het weer voorjaar is en de bloesem aan de fruitbomen is ook schitterend! Zo blijven we toch nog nuttig bezig, terwijl we wachten op het moment dat we weer kunnen gaan werken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.